Bloggnorge.com // SY FANT
Start blogg

På langtur

I innseglinga til Lezardrieux ligg øya L`ile de Brehat mellom holmar og skjær .Vi sykla og tok båten ut dit.Ein turistatraksjon, og det med rette. Flott øy utan bilar, eit intimt miljø og nydelig natur. Gikk ei runde på øya, sjølv i noko regn og kald vind var dette ei flott oppleving  Vi segla over til Guernsey, ei av kanaløyane, 15 mai og hadde motvind på heile turen som tok 7 timar. Ei fin, frodig øy, med klipper, strender og eit flott sentrum i St.Peter Port. Ein fransk regatta hadde overnatting i havna så det var ganske fullt og livlig  Her er det opp til 10 meter melleom flod og fjøre og vi kom inn til marinaen når det var flod og fekk gå rett inn i marinaen på grønt lys. 17.Mai var det bra værmeldingar så vi reiste frå Guernsey i gryotta for å krysse kanalen mot Dartmouth. Vi hadde 3 knop straum i hekken ut frå Guernsey og gjennom Little Russel Sundet der bølgene kom mot straumretninga og laga tildels knappe og høge bølger. Her fekk vi virkelig vaska båten. Første delen av turen var det motvind og siste 5 timane dreia vinden til ein skarp kryss og var oppe i ein liten kuling før me kom inn til elva Dart og til Dartmouth. Flokker av delfinar oppsøkte oss to gongar når vi nærma oss land og hadde 17.mai leikar rundt båten Dartmouth var eit vakkert skue når vi kom inn Det er meldt kuling dei neste dagane så vi vert truleg liggande her nokre dagar før vi seglar vidare rundt Cornwall.

tirsdag 19. mai , 2015 kl. 11:44 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
17 mai

17 mai

Fjøre

Fjøre

Dartmouth

Dartmouth

Guernsey

Guernsey

Ut frå Guernsey

Ut frå Guernsey


1780




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "SY FANT" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.