Bloggnorge.com // SY FANT
Start blogg

På langtur

Frå Inverness segla vi til Wick nord i Skottland og vidare til Kirkwall på Orkenøyane.

søndag 28. juni , 2015 kl. 00:33 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Inn til Lerwick

Inn til Lerwick

Frå Inverness segla vi til Wick nord i Skottland og vidare til Kirkwall på Orkenøyane. Forstatt kaldt og full vinterbekledning. Frå Kirkwall segla vi vidare til Lerwick på Shetland. Her brukte vi 14 timar med tildels sterk vind,regn og bølger mot oss. Godt med ekstra mannskap så vi kunne dele oss i to skift. Når vi kom inn til sørspissen av av Shetland måtte vi legge om kursen austover i 2 timar på grunn av sterk straum og krapp  sjø, men kom endelig fram til Lerwick ut på kvelden. Det var kuling frå nord dei neste dagane så vi la ut frå Lerwick når denne roa seg og fekk god bør med vinden og bølgene frå sida. Vi brukte 23 timar over til Holmen Grå på utsida av Sognefjorden og gjekk vidare inn Krakhellsundet og til Florø. På siste etappa frå Florø til Ørsta fekk vi godt veir, flatt hav over Stadthavet, og når vi kom inn Åramsundet kom sommarvarmen og vi fekk tørka opp segl og anna utstyr på veg inn mot Ørsta. Kunne ikkje ha fått finare forhold på avsluttningsetappa. 14 mnd er over på tokt med SY Fant med mange utfordringar og opplevingar, ein tur vi vil sjå tilbake på med glede. Til slutt vil vi takke Frode og Asbjørn som var med oss frå Dublin og som tok sine tørningar på siste 14 dagane av turenbilde (4)

Lunch etter runding av Stadt

Lunch etter runding av Stadt

Ved Larsnes

Ved Larsnes




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "SY FANT" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.